Nieuws

Standaard werk van Stokhuyzen opnieuw uitgebracht.

17 september 2022


 

Molens. Altijd in beweging.

Dat geldt voor de molens zelf, maar zeker ook voor dit boek. Geschreven door de unieke, legendarische molenkenner en publicist ir. Frederik Stokhuyzen (1890-1976).

De eerste uitgave verscheen in 1961. De deskundige en helder geschreven teksten van Stokhuyzen vormen ook bij deze herziende en uitgebreide uitgave het fundament. In de afgelopen zestig jaar is het boek uitgegroeid tot een standaardwerk en diverse keren heruitgegeven, voor de laatste maal in 2007 onder de titel Molens. De nieuwe Stokhuyzen. De vraag naar dit boek blijft onverminderd groot, zowel vanuit molenaarskringen als het publiek. Vandaar dat is besloten deze ‘molenbijbel’ opnieuw op de markt te brengen. Deze uitgave is uiteraard in grote lijnen trouw gebleven aan de geest van de oorspronkelijke tekst. De vormgeving is tegelijkertijd flink opgefrist, wat het lezen extra plezier geeft.

Een tijdloos en onmisbaar boek voor de beginnende en doorgewinterde molenaar. Het Gilde beveelt dit boek dan ook van harte aan.

Meer informatie en/of bestellen op de website van de Hollandsche Molen.