Brabants Vlaamse Contactdag

(bijgewerkt: 20-07-2022)

In 2022 geen Brabants-Vlaamse Molenaars Contactdag.
Omdat er in de maand oktober 2022 activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van het GIlde van Molenaars in Noord-Brabant plaatsvinden, hebben we moeten besluiten om in 2022 de Brabants-Vlaamse Molenaars Contactdag aan ons voorbij te laten gaan.

Brabants-Vlaamse Molenaars Contactdag 2021
De laatste Brabants-Vlaamse Contactdag van 2021 is gehouden op zaterdag 2 oktober 2021. De start- en aankomstplaats was Huijbergen (in het uiterste zuidwesten van Noord-Brabant). De route was langs diverse molens, een museum en curieuze objecten in Zuidwest Brabant, zoals molen Johanna, molen De Twee Vrienden, molen Sancto Antonio, molen De Arend, maar ook het Wilhelmietenmuseum, Fort De Roovere, het molenaarserf met molenwerktuigen.
's avonds een leuke bijeenkomst met een maaltijd in De Kloek in Huijbergen.

Brabants-Vlaamse Molenaars Contactdag 2019
De Contactdag startte op zaterdag 5 oktober 2019 in Lillo (Antwerpen). De Brabant-Vlaamse Contactdag wordt ieder jaar georganiseerd op de 1e zaterdag van oktober. Er wordt op die dag een molentocht georganiseerd langs verschillende molens.Ook dit jaar heeft er weer een Brabant-Vlaamse Contactdag plaats gevonden en wel op 5 oktober. Op deze dag namen zo’n 40 leden van de Afdeling Noord-Brabant deel.
Vanaf 11:00 uur was de ontvangst op de locatie van de Firma Evonik te Antwerpen. Na een inleidende presentatie en onder het genot van koffie/thee, waar aansluitend vertrokken werd richting de Eenhoorn om molen ’t Heiken in Aartselaar te bezoeken. Van Aartselaar naar Liezele voor een bezoek aan de Schemelbertmolen. Vervolgens naar de Heidemolen in Malderen-Londerzeel. En eindigden met een bezoek aan de Heirburgmolen in Lokeren. Dit is de enige overlevende van de 48 molens die Lokeren ooit telde. De dag werd afgesloten met een maaltijd in Den Abajoer in Lokeren.