Kerst 2021

KERST 2021 NIEUWSBRIEF

Beste Molenvrienden

We zitten weer in een lockdown maar moeten met zijn allen vooruit blijven kijken. 2022 komt eraan:

Het 50-jarig bestaan van het GVM en het Jaar van de Molenaar.

In Noord-Holland gaan we dit vooral in de maand mei vieren. Er zijn vijf molenaars in Noord-Holland die aanspreekpunt zijn voor hun regio:

Hugo Cohen                             Haarlem, Hoofddorp/Aalsmeer

Jade Apeldoorn                        Alkmaar, SUAM, Beemster

Simone Verscheure                  Amsterdam, Zaandam

Jan van Wier                            Zijper molens

Rien Eykelenboom                   Wieringen

Hebben jullie ideeën over activiteiten om het lustrum met als thema de Molenaar leuker, mooier en feestelijker te maken, neem contact op met een van de bovenstaande molenaars.

Een ander lustrummoment waarvoor jullie medewerking wordt gevraagd is de recordpoging voor het Guinness Book of Records: zoveel mogelijk molens tegelijk laten draaien. Dit gaat plaatsvinden op 9 april 2022 tussen 11.00 en 12.00. Als nu eens alle molens in NH mee zouden doen. Geef jezelf en jouw molen op door aan mail sturen aan molenaarsrecord@gmail.com. Doen, allemaal.

Toelatingsexamens najaar 2021: allen zijn geslaagd en gaan op voor het examen in het voorjaar 2022. Gefeliciteerd Bert de Jong, Ronald van der Heijden, Robert Flink, Wilco Dijk, Ab Alberts en Robin Oudhuis.

Voor het examen dat in september is afgenomen zijn Jade Apeldoorn, Harrie Muhren en Bert Jonk geslaagd. Fijn, weer drie molenaars erbij. Gefeliciteerd alle drie.

Secretariaat: Peter Hoebe heeft het te druk met werk en thuis. Hij kan het niet combineren met het secretariaatswerk. Helaas. Dank Peter voor je inzet. Gelukkig hebben we snel vervanging gevonden. Harrie Muhren wordt per 1 januari 2022 de nieuwe secretaris. Welkom Harrie.

Contactdag: door de coronamaatregelen hebben we in het najaar geen contactdag kunnen organiseren. We gaan dat dubbel en dwars inhalen hopleijk komend voorjaar. We moeten elkaar weer zien want het heeft gte lang geduurd.

                                                                                                                     Foto Pedro Germes

Rest ons als laatste om jullie een goed 2022 te wensen met goede wind, veel draaidagen, een mooi lustrum GVM en vooral een goede gezondheid. Blijf voor elkaar zorgen.

Het bestuur GVM NH