Voorjaar 2022

LENTE 2022 NIEUWSBRIEF

Beste Molenvrienden

De lustrumactiviteiten in Noord-Holland zijn begonnen. Ons motto van de lustrummaand is duidelijk: iedere molenaar doet wat hij wil en dan wordt het zeker een mooie maand.

As weekend 14 en 15 mei zijn de nationale molendagen. Het zijn ook de dagen waarop de Noord-Hollandse molens zich op hun best laten zien. Tussen bloeiende bollen en water: de molens draaien en verwelkomen bezoekers.

Als je jouw molen nog niet hebt opgegeven, doe dat dan nu. Jullie hebben een eigen specifieke link gekregen voor mijnmolen.nl in de nieuwsbrief van de Hollandse molen. Als dat niet lukt of je hebt de link niet meer: mailen aan dhm@molens.nl.

Aftrap lustrummaand Noord-Holland

Afgelopen zaterdag was de aftrap van ‘onze’ maand in Haarlem op de Adriaan. In aanwezigheid van Erik Kopp, Nicole Bakker en Peet Wessels (voorzitter van de lustrumcommissie) werd het canvas van het lustrum onthuld door Nico Papineau Salm en ondergetekende.

Barbara Tanner heeft samen met Auke Herrema en Hugo Cohen het initiatief genomen om een 50-jarig GVM-NH speld te laten maken om alle molenaars en molenaars in opleiding in Noord-Holland te bedanken voor het inzet om het ambacht van molenaar in stand te houden en de molens te kunnen laten draaien.

De onofficiële eerste speld hebben Koos Koet en ondergetekende enige weken geleden aan Jan van Wier uitgereikt. Jan was doodziek. Jan heeft lange tijd in het bestuur gezeten als veiligheidscoach. Hij is begonnen met de trainingen met het valtuigje en keurde deze tuigjes ieder jaar. Jan was verguld met de speld. Gelukkig deden wij dit want 10 dagen later was Jan overleden. Fin was het dat veel molens in de rouw waren gezet.

De officiële eerste speld was voor Nicole Bakker. Nicole zorgt er met haar team voor dat er molens zijn waarop de molenaars kunnen draaien. En zij is nu zelf in opleiding om op diezelfde molens te gaan draaien. Een prachtige combinatie. Nicole had ook een cadeau voor de afdeling: de Hollandse Molen begint een social mediacampagne om molenaars te werven. \

Barbara had voor iedere molenaar een woordje waarna zij de speld met een gedicht uitgereikt kregen.

Nadat ook Barbara in het zonnetje was gezet, was er een gezellige borrel met bitterballen buiten bij de Adriaan in de zon.

Dank Barbara Hugo en Auke en de vrijwilligers van de Adriaan voor deze mooie middag namens iedereen die er was.

Molenaars en molenaars in opleiding die er zaterdag niet waren: jullie krijgen de speld van een college molenaar, van een instructeur of hij wordt in de loop van de maand opgestuurd.

Contactdag: op 3 juni 2022

Het mag weer en dus gaan we het na 2 jaar weer doen: een live contactdag in Santpoort-Noord. De officiële uitnodiging komt deze week. Blokkeren jullie deze vrijdagavond vast in je agenda?

En kijk ajb in het ledenbestand van GVM of jouw mailadres en woonadres nog juist zijn. Mails komen terug en we willen de speld naar het juiste adres sturen. 

Veel plezier met alle lustrumactiviteiten

Namens het bestuur GVM NL

Simone Verscheure

Voorzitter GVM-NH

Verscheure.simone@gmail.com