Vijftigjarig jubileum GVM

In 2022 bestond ons Gilde officieel 50 jaar. Volgens de statuten is het Gilde opgericht op 15 april 1972. Zo’n vijf jaar eerder kwamen de latere oprichters voor het eerst bij elkaar in Leiden in café-restaurant ’t Karrewiel. Onder het genot van pannenkoeken werd daar de basis voor onze vereniging gelegd. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft op zaterdagmiddag 15 januari 2022 het Jaar van de Molenaar geopend ter gelegenheid van het jubileum van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarmee heeft ze het startschot gegeven voor een jaar met veel aandacht voor het ambacht van molenaar.

Prinses Beatrix onthulde op houtzaagmolen Het Jonge Schaap op de Zaanse Schans in het bijzijn van Gildevoorzitter Erik Kopp het beeldmerk van Het Jaar van de Molenaar.

In het kader van het jubileum en het Jaar van de Molenaar vonden er tal van activiteiten plaats in de verschillende afdelingen. Verder is er een jubileumboek uitgekomen, werd er een wereldrecordpoging gedaan en was er een spetterend eindfeest.