Weerbericht

Het weerbericht door David Henneveld, meteoroloog.

Handige websites: Windy   Wxcharts     KMNI weerkaarten   Bracknell weerkaarten    KNMI model beoordeling   Satellietfoto

Opgesteld: Vrijdag 20 Januari 2023 15.00 uur.

Weerfoto's afgelopen week met uitleg: 

Bijzonderheden/waarschuwingen: Rustige winterse dag.

De weerkaart voor zaterdag 21 januari 00 uur

De weerkaart voor zaterdag 21 januari 12 uur

Animatie ECMWF model voor de zaterdag (paars is winterse neerslag, hagel en (natte) sneeuw)

Algemeen

Een hogedrukgebied heeft zich tot over ons land opgebouwd vanuit het noordoosten en de druk is flink hoog, 1030 millibar. Dit zal niet meteen mooi weer inhouden want in de ochtend is het mistig en koud, daarna kwakkelweer met aan zee nog een laatste winterse bui.

Wind

Er waait een zwakke wind uit het noordoosten, kracht 2, overdag toenemend matig, kracht 3, in de avond noordelijk, afnemend zwak, kracht 2.

Weer en temperatuur

De dag begint op veel plaatsen grijs en mistig bij minima tussen 0 en lokaal -6 graden. Overdag breekt lokaal de zon even door, op veel plaatsen blijft het echter lang grijs. Aan de noordwestkust valt nog een kleine laatste winterse bui. Het wordt 2-4 graden.

Zondag

De dag begint weer met vorst, daarna wolkenvelden en zon, lokaal eerst opnieuw mist. 3-5 graden bij een noordoostelijke wind, zwak, krach 2, toememend matig, kracht 3. In de loop van de dag van het oosten uit bewolkt en lokaal een vlokje sneeuw in de oostelijke helft van het land.

Weerfoto die bij de zaterdag past